T.T.V. Tanaka

Vandaag speelde Rune de kwartfinales van de Nationale Jeugdmeerkampen in Almere. Hij speelde prima wedstrijden, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. 

Rune was als derde geplaatst in zijn poule en moest als eerste spelen tegen nummer 4 Cas Schwachofer. De eerste 2 games wist hij vanuit een achterstand toch naar zich toe te trekken met beide een stand van 12-10. De derde en de vierde game waren in het voordeel van Cas. De vijfde game was erg spannend en bij het wissselen van kant stond Rune met 5-1 achter. Na wat oppeppende woorden van coach Johan en het veranderen van tactiek werd de wedstrijd beslist met 12-10 in het voordeel van Rune.

De 2e wedstrijd van Rune was tegen de Matthijs Bouma, nummer 7 van de poule. Deze wedstrijd was wat makkelijker en werd de overwinning in 3 games binnengehaald. Hierna werd er met 3-0 verloren van de goedspelende David Schury. Brent Ronde, de eerst geplaatste in de poule, en tegen wie Rune al 2 keer eerder heeft gespeeld was nu ook weer veel te sterk. Rune verloor verloor de eerste game met 11-2. De tweede game stond hij in het begin nog een paar punten voor, maar verloor deze toch met 11-7. De wedstrijd eindigde doordat Brent de derde game won met 11-4.

De laatste wedstrijd van dit toernooi bepaalde of Rune door zou gaan naar de halve finales. Helaas was Thomas Marres toch te sterk voor Rune en Thomas won in 3 games. Hiermee werd Rune uiteindelijk 4e in zijn poule, waar de eerste nummer drie zich zouden plaatsen voor de halve finales. Helaas Rune, maar prima gespeeld! 

Buiten de reguliere competitiewedstrijden vond dit weekend ook de Uden Open plaats. In het oosten van Brabant ging Rune hierheen om deel te nemen en met succes!

Rune werd ingedeeld in een achtkamp en kreeg zo zeven wedstrijden voor zijn kiezen. Hij speelde zeer verdienstelijk en was dan ook een van de betere spelers van het toernooi. Aan het einde van de dag werd Rune het podium op geroepen, hij was het toernooi immers ongeslagen geëindigd!

Een mooie eerste plaats. Top, Rune!

Afgelopen zaterdag vond in Tilburg het ranglijsttoernooi plaats. Namens Tanaka namen Naomi en Mika Verschuren hier aan deel. Beide speelden prima wedstrijden, maar het ontbrak in de slotfases telkens dat een klein beetje geluk.

Naomi begon de dag met één gewonnen potje uit vier wedstrijden. Ze had zelfs zicht op een tweede partij, kwam zelfs nog op matchpoint, maar het mocht helaas niet baten. Uiteindelijk wist ze zevende te worden in een poule van tien, doordat ze de nummer acht eenvoudig met 3-0 opzij zette.

Bij Mika zat het vandaag niet mee. Bijna al zijn wedstrijden verloor hij in vier- of zelfs vijfgamers, waardoor hij er wel degelijk dichtbij zat. De tegenstanders beschikten echter iets meer geluk, waardoor Mika als nummer zes eindigde in zijn poule.

Toch weer een mooie gelegenheid om ervaring op te doen en je te meten met leeftijdsgenoten. Je kan immers niet altijd zes gooien. Goed bezig, Naomi en Mika!  

Morgen 9 november speelt Dames 1 haar laatste thuiswedstrijd in de Eredivisie van deze seizoenshelft! Om 17.00 uur wordt er begonnen aan de wedstrijd tegen AnytimeFitness/Westa 1 uit Wessem. De dames hopen de eerste seizoenshelft goed af te sluiten tegen de huidige nummer vier van de ranglijst. 

Laatste thuiswedstrijd van 2019
Dames 1 bevindt zich momenteel in een soort niemandsland. Twee speelronden geleden werd de eerste overwinning geboekt tegen hekkensluiter Vriendenschaar, waardoor ook direct een gat werd geslagen. Maar wanneer het team naar boven kijkt, ziet het een verschil van tien punten met de nummer zes SKF. Naar alle waarschijnlijkheid zal de huidige voorlaatste plaats dus het meest reële uitgangspunt zijn, al blijft de bal natuurlijk rond. 

Tegenstander
AnytimeFitness/Westa 1 bezet zoals bekend momenteel de vierde plek met 17 punten, evenveel als nummers vijf en zes Scylla en SKF. Gezien het feit dat nummer drie VTV 26 punten heeft, is de strijd tussen deze drie teams voor een plek in de latere kampioenspoule nu al losgebarsten. Westa lijkt echter sterker te zijn dan SKF gezien de eerdere 1-5 overwinning. Scylla is meer aan hen gewaagd, enkele weken geleden werd er met 3-3 gelijkgespeeld. Als we naar het team van de Limburgers kijken vallen meerdere dingen op. Met Li Nan Sun en Anna Peters (beide 67%) heeft het twee sterke vrouwen in de gelederen. Tel daarbij de prima percentages van Karlijn van Lierop (42%) en Emma van der Zanden (40%) bij op en je hebt een zeer aardige ploeg. In dit team speelt bovendien een bekende in tafeltenissend West-Brabant. Kelly van Zon draagt dit seizoen in de Eredivisie namelijk het shirt van Westa. 

Live
Onze dames hopen op veel publiek en kunnen uw steun goed gebruiken! Wilt u deze wedstrijd komen bekijken? Dat kan! De wedstrijd van Dames 1 is live te aanschouwen in de Tanakahal. Om 17.00 uur start deze wedstrijd.

TTV Tanaka
Van Genkstraat 20
4871 XA Etten-Leur