T.T.V. Tanaka

Aankomende week zal Tanaka het decor zijn van de Duocup! Speciaal vanwege ons 50-jarig jubileum heeft de organisatie een heus eindtoernooi in het leven geroepen. Tussen 13 en 17 mei komen in totaal 83 duoteams naar Etten-Leur om de Duocup af te sluiten.

De afgelopen maanden is er al gestart met deze competitie. In november, januari, maart en nu dus mei hebben deze teams gestreden in de Duocup. Opzet van het toernooi is dat op doordeweekse avonden er op verschillende locaties in West-Brabant gespeeld wordt. De regels zijn nostalgisch: games tot de 21, servicebeurten wisselen na vijf opslagen en best of 3.

Zoals gezegd wordt deze jaargang speciaal afgesloten. Vanwege het gouden jubileum van Tanaka is er gekozen voor een vijfdaags eindtoernooi. De gehele week zullen de deelnemers naar Etten-Leur komen en vanaf 20.30 uur hun wedstrijden spelen, waarna er op de laatste speeldag gezamenlijk wordt vooruitgeblikt naar het jubileumweekend van 30 mei tot 1 juni.

De Duocup bestaat uit twee varianten. Bij de Remmerswaal Accountants Duocup wordt er per avond gespeeld tegen twee andere teams (twee tot vier enkelspelen en twee dubbels). De praktijk leert dat men dan rond 23.00 uur bezig is met spelen. Om ook de jeugdige deelnemers of de personen die de volgende dag weer vroeg op moeten is de Onora’s Duocup Light in het leven geroepen. Deze teams spelen op een avond tegen één team (twee enkelspelen en één dubbel). Zij zijn over het algemeen om 22.00 uur klaar.

Uiteraard is iedereen van harte welkom tijdens deze avonden komende week!

LET OP: Door het eindtoernooi van de Duocup zijn er wijzigingen in de vrijspeelavonden en trainingen. Op maandag 13 mei vervalt daarom de training van de A-selectie. De trainingen op dinsdag 14 en donderdag 16 mei worden een halfuur vervroegd en vinden dus plaats tussen 18.30 en 19.30 uur.

Ook zijn er veranderingen in het vrijspelen. De vrijspeelavond van maandag 13 mei gaat niet door! Daarentegen is er wel de mogelijk om te vrijspelen op vrijdag 17 mei tussen 18.30 en 19.30 uur.