T.T.V. Tanaka

Vandaag speelde Rune de kwartfinales van de Nationale Jeugdmeerkampen in Almere. Hij speelde prima wedstrijden, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. 

Rune was als derde geplaatst in zijn poule en moest als eerste spelen tegen nummer 4 Cas Schwachofer. De eerste 2 games wist hij vanuit een achterstand toch naar zich toe te trekken met beide een stand van 12-10. De derde en de vierde game waren in het voordeel van Cas. De vijfde game was erg spannend en bij het wissselen van kant stond Rune met 5-1 achter. Na wat oppeppende woorden van coach Johan en het veranderen van tactiek werd de wedstrijd beslist met 12-10 in het voordeel van Rune.

De 2e wedstrijd van Rune was tegen de Matthijs Bouma, nummer 7 van de poule. Deze wedstrijd was wat makkelijker en werd de overwinning in 3 games binnengehaald. Hierna werd er met 3-0 verloren van de goedspelende David Schury. Brent Ronde, de eerst geplaatste in de poule, en tegen wie Rune al 2 keer eerder heeft gespeeld was nu ook weer veel te sterk. Rune verloor verloor de eerste game met 11-2. De tweede game stond hij in het begin nog een paar punten voor, maar verloor deze toch met 11-7. De wedstrijd eindigde doordat Brent de derde game won met 11-4.

De laatste wedstrijd van dit toernooi bepaalde of Rune door zou gaan naar de halve finales. Helaas was Thomas Marres toch te sterk voor Rune en Thomas won in 3 games. Hiermee werd Rune uiteindelijk 4e in zijn poule, waar de eerste nummer drie zich zouden plaatsen voor de halve finales. Helaas Rune, maar prima gespeeld!