T.T.V. Tanaka

Afgelopen weekend vonden bij TTV Tanaka de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. Traditiegetrouw vinden deze plaats in januari, waarbij zaterdags de jeugd tegen elkaar speelt en op zondag de senioren. Op beide dagen ging het er zowel sportief als fanatiek aan toe, wat leidde tot mooie partijen.

Op zaterdag werd en 's ochtends begonnen met poules waarin er werd gespeeld in de eigen klasse. Direct werd er op het scherpst van de snede gespeeld, waarbij ook al direct de clubkampioen bij de meisjes bekend zou worden. Naomi begon de dag als grote favoriet en wist dit stempel dan ook waar te maken. Vrijwel probleemloos prolongeerde zij haar titel van vorig jaar. In het begin van de middag werd er vervolgens gedubbeld en uiteindelijk gestart met de gemixte poules voor het algeheel clubkampioenschap. Uiteindelijk wisten beide favorieten, Matthieu en Ruben, zich op te werken tot de finale. Waar Ruben de eerste game wist te veroveren, bleef Matthieu uiterst kalm. Met goede aanvallende ballen pakte hij de voorsprong en uiteindelijk ook de wedstrijd.

Eén dag hierna was het de beurt aan de senioren. Volgens hetzelfde programma (eigen sterkte, dubbels en algeheel clubkampioenschap) werd de dag afgewerkt. Net als bij de jeugd zou de clubkampioen bij de dames zich in de ochtend al aandienen, waarbij Joyce en Sophie tot de laatste wedstrijd alle punten hadden gepakt. Een onderlinge confrontatie zou beslissen wie de beker dit jaar mee naar huis zou mogen nemen. Sophie begon de wedstrijd goed en pakte al snel een voorsprong. Joyce wist zichzelf met een uitstekend draaiende backhand terug te knokken, maar helaas voor haar was het net te laat. Sophie won met 3-0 en mag zich hiermee clubkampioen bij de dames noemen.

Bij het algeheel clubkampioenschap in de middag diende zich enkele verrassingen aan. Corné, in de poule als derde ingedeeld, werd knap eerste door onder andere kersvers clubkampioen Sophie met 3-0 af te serveren. Hiermee bereikte hij het hoofdtoernooi, waarin hij het Tuan ook meer dan lastig wist te maken. Met een uiterste krachtsinspanning wist Tuan in een beslissende vijfde game alsnog te winnen. De thriller van de dag moest echter nog komen. In de finale namen Rob en Erik het tegen elkaar op. Rob pakte al snel een 2-0 voorsprong en leek probleemloos op weg naar het kampioenschap. Erik gaf zich echter niet zomaar gewonnen en wist de stand op 2-2 te zetten. In de vijfde game en een 9-8 voorsprong voor Erik leek een stunt in de maak. Rob, geroutineerd als altijd, wist echter de wedstrijd alsnog om te draaien en met 11-9 te winnen.